איפה האכיפה נגד הולכי רגל?

הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים דיווחה כי במהלך שנת 2014 נהרגו 124 הולכי רגל בתאונות דרכים. זוהי עלייה דרמטית (כ-35%) לעומת מספר הולכי הרגל שנהרגו בתאונות דרכים בשנת 2013, המסתכם ב-94. חשוב להבין כי במפגש בין הולך רגל לכלי רכב - הולך הרגל תמיד יפסיד, משום שהוא חשוף לפגיעה ללא כל אמצעי הגנה. אך האם האשמה בנהגים בלבד? התשובה היא לא.

פעמים רבות הולכי הרגל מצפצפים על החוק - כי הם יכולים

מנתונים שהתפרסמו עולה כי שיעור ניכר מהולכי הרגל לא שומרים על חוקי הדרך - הם חוצים באור אדום, לא מסתכלים לצדדים לפני מעבר חציה, חוצים את הכביש בחוסר זהירות, מתפרצים לכביש, ובאופן כללי מבצעים שלל עברות מסכנות חיים אשר מובילות לא אחת להתרחשות התאונה. בקרב הולכי רגל קשישים, הסיבות לתאונות כוללות בין היתר בעיות ראייה, שמיעה והליכה איטית, או טעות בהערכת מהירות כלי הרכב המגיחים לעברם בעת חציית הכביש. בקרב הולכי רגל צעירים יותר ניכר כי הרבה מהם עסוקים בשליחת הודעה מהטלפון הנייד או בשמיעת מוסיקה דרך האוזניות, ומתעלמים מתמרורים דרך קבע ולמעשה מכל מה שמתרחש סביבם. הדבר נכון גם לגבי רוכבי אופניים חשמליים אשר עוברים באמצע כבישים וצמתים סואנים בחוסר זהירות וללא כל היסוס. ברור כי האשמה נמצאת אצל שני הצדדים - מצד אחד הולכי הרגל שמצפצפים על החוק או יורדים לכביש בביטחון מופרז כי הם בטוחים שהנהג יעצור בשבילם, ומן הצד השני הרבה נהגים כלל לא מאטים לפני מעבר חציה, מתעסקים בטלפון הנייד בזמן נהיגה, נוהגים תחת השפעת אלכוהול, לא נותנים זכות קדימה ויתרה מכך - עיניהם כלל לא מבחינות בהולכי הרגל. עם זאת, האצבע המאשימה תופנה מיד כלפי הנהג הפוגע ולא כלפי הולך הרגל, שכן המשטרה אינה אוכפת את החוק באופן שווה כלפי הולכי רגל. הקצאת כוח אדם לפיקוח על מעברי חציה ואכיפת החוק היא בגדר אפסית, וגם אם בכל זאת הולך רגל נתפס על ידי שוטר חוצה באור אדום - מה שמהווה עבירה על החוק - הוא יצא מזה עם קנס של 100 ש"ח, ללא העמדה לדין.

בעת מעורבות בתאונת דרכים

בתאונת דרכים בה נפגע הולך רגל אין חשיבות לשאלה "מי אשם". לפיכך גם אם הולך הרגל נהג בחוסר אחריות ולא עמד בכללי ההתנהגות בכביש - הוא עדיין יהיה זכאי לפיצוי מלא מחברת הביטוח של נהג הרכב הפוגע, בהתאם לגובה הנזק המיידי והמשוער. במידה והייתם מעורבים בתאונת דרכים עם הולך רגל או כל תאונה אחרת, מומלץ ליצור קשר מיד עם עורך דין תאונות דרכים, אשר יוכל להדריך אתכם ולייעץ לכם בחוכמה. כמו כן, במקרים של תאונות הולכי רגל יש צורך לעיתים להגיש תביעה לקבלת פיצויי נזיקין כנגד גורמים מוסדיים וביטוחיים כמו ביטוח לאומי, קופת חולים, חברות הביטוח וכדומה. ידוע כי תהליך זה מלווה בבירוקרטיה ארוכה ומייגעת, לכן מומלץ לערב עורך דין גם בתהליך זה, שכן הוא איש המקצוע המתאים לטיפול יעיל ואפקטיבי בדברים מסוג זה, והוא זה שיוכל לסייע להצלחת התביעה.




כל הזכויות שמורות © פגוש, 2008
פורטל ביטוח רכב פגוש