לדווש בשקט
אפילו פגיעה קלה בהולך רגל עצבני יכולה לעלות לכם עשרות אלפי שקלים אם אתם לא מבוטחים. ולכן – מוטב לו לרוכב האופניים כי יצטייד בביטוח אופניים שיגן עליו מפני הוצאות טיפול בנזקי גוף ופגיעה בצד שלישי.
יום א' 19.7.09
רכיבה על אופניים היא דרך נהדרת להרוג ארבע ציפורים במכה: פעילות גופנית, בריחה מהפקקים, מזעור נזקים אקולוגיים, וחסכון בכסף. אבל – אליה וקוץ בה: מי שרוכב על אופניו על בסיס יומיומי, ובמיוחד בדרכים עירוניות, ודאי חש את הסכנה הטמונה בכך.
רבים מרוכבי האופניים חשים שלהגיע הביתה כשהם בריאים ושלמים אינו עניין של מה בכך; היכן שלא נוסעים, ולאן שלא פונים תמיד יהיה איזה נהג מונית שיבדוק את הערנות שלהם או נהג קטנוע שהחליט, משום מה, שהמדרכה היא השטח שלו. בתל-אביב, למשל, הבעיה כפולה: מעבר לחשש להיפגע ממכונית, סכנת הפגיעה בהולך רגל מרחפת תמידית מעל ראשו של הרוכב. ברוב הערים המרכזיות בעולם שבילי האופניים מוטמעים בשטח הכביש, אך לא כך בתל אביב. יש להניח כי החשש מפני הנהיגה הישראלית ה"זהירה" היא שהובילה להחלטה למקם את שבילי האופניים בעיר דווקא על המדרכות ולהציב את רוכבי האופניים מול דילמה קשה, שכן הכביש מסוכן מדי, ועל המדרכה, מה לעשות, צועדים הולכי רגל. הרוכב על הכביש מסתכן במפגש לא נעים עם מכוניות, והרוכב על מדרכה רגילה ואפילו על השטח המיועד לאופניים נאלץ "לזגזג" בין הולכי הרגל, שגם להם סיבה טובה להתלונן על המצב.
ולמרות הצער שבדבר – הלוואי שהבעיה הייתה מסתכמת בחוסר נוחות. הבעיה קצת יותר רצינית, ואחת מכמה "כמעט תאונות" מסתיימת בפגיעה של ממש. העניין הוא שרוב רוכבי האופניים מאמצים לחיקם בחום את מדיניות ה"יהיה בסדר" וה"לי זה לא יקרה" ומניחים בנאיביות שהצרות יפסחו עליהם. אבל כולנו יודעים שמספיק רגע קטן של חוסר תשומת לב או אובדן שיווי משקל כדי להיפגע או, חס וחלילה, לפגוע.
אפילו פגיעה קלה בהולך רגל עצבני יכולה לעלות לכם עשרות אלפי שקלים אם אתם לא מבוטחים. ולכן – מוטב לו לרוכב האופניים כי יצטייד בביטוח אופניים שיגן עליו מפני הוצאות טיפול בנזקי גוף ופגיעה בצד שלישי. ויש גם בונוס – פיצוי במקרה של אובדן או גניבה. למעשה, אפילו אם הרכיבה היא תחביב קטן ואתם יוצאים לרכיבה פעם בשבוע, ביטוח אופניים יעניק לכם שקט נפשי ויגן עליכם מפני כל צרה שלא תבוא.
מה חשוב לבדוק בפוליסה?
בדקו את גובה הכיסוי לתאונות אישיות של הרוכב וגובה הפיצוי במקרה של מצב סיעודי, את גובה הכיסוי לתאונות עם צד שלישי. אם אתם רוכבים גם מחוץ לשטחי ישראל בדקו אפשרות של הרחבת הכיסוי לחו"ל. בדקו את גובה הכיסוי במקרה של אובדן או גניבה. ועד שיהיה לכם ביטוח ביד – דוושו בזהירות!
|