ציוד מגן לרוכבי אופנוע

כולם יודעים שכל רוכב אופנוע מחויב בחבישת קסדה, אולם מעטים נותנים את דעתם לעובדה שקיימים סוגים רבים של קסדות – חלק מהקסדות בטיחותיות יותר וחלקן פחות.

יום ג' 1.9.09

כמה זה עולה לנו באמת? בישראל הפקוקה, נסיעה בכלי רכב דו גלגלי חוסכת הרבה זמן ואנרגיות. אולם אליה וקוץ בה, שכן נסיעה בכלי רכב דו-גלגלי היא גם סיכון גדול לנהג. כל כתם שמן קטנטן על הכביש יכול להסתיים בהחלקה, ואברי הגוף של הנוהג באופנוע או קטנוע חשופים לפגיעה יומיומית קשה. רבות מתאונות הדרכים שבהן מעורבים כלי רכב דו גלגליים מסתיימות בנזקי גוף קשים, וזה סיכון שלוקח על עצמו כל נהג שבוחר בכלי רכב כזה.

מה שרוב הנהגים לא חושבים עליו הוא שלאיכות הציוד המגן עליהם השפעה מכרעת על הסיכויים שלהם ללקות בנזקי גוף קטלניים בעקבות תאונה. כולם יודעים שכל רוכב אופנוע מחויב בחבישת קסדה, אולם מעטים נותנים את דעתם לעובדה שקיימים סוגים רבים של קסדות – חלק מהקסדות בטיחותיות יותר וחלקן פחות. ולא מדובר רק בקסדות – מבחר אדיר של פריטים קיים גם בכל שאר תחומי הציוד המגן על הרוכבים. לחלקם יכולות הגנה גבוהות באופן משמעותי מהאחרים.

לצערם של הרוכבים, למרות ההבדלים המשמעותיים שמעניק ציוד הגנה איכותי, חברות הביטוח אינן מעודדות רכישה של שלו. היינו מצפים, למשל, שרוכב אופנוע המצויד בקסדה איכותית במיוחד ובמגניי גוף משוכללים, יזכה להנחה מסוימת בפרמיה החודשית, משום ההשפעה הישירה שיש לציוד על גובה הפיצוי שתאלץ החברה לשלם למבוטח במקרה של תאונה, חס ושלום. אולם לא כך קורה, וחבל שכך.

למידע מפורט על הסוגים השונים של ציוד מגן והמקומות שבהם ניתן לרכשו (אפילו ללא יציאה מהבית) לחצו כאן: ציוד אופנועים וקטנועים

כל הזכויות שמורות © פגוש, 2008
פורטל ביטוח רכב פגוש