מתאים לי? למי כדאי לשקול ליסינג פרטי

ליסינג פרטי, ליסינג מימוני, ליסינג תפעולי, רכישה מהניילונים, רכישה יד שנייה, טרייד אין – היום האפשרויות העומדות בפני הנהגים המעוניינים לרכוש רכב חדש גדולות, אבל מה כל אחד מהם אומר בדיוק, ומה הכי כדאי?

ענת פלדמן

ליסינג היה בעבר עסק לחברות וצי רכבים בלבד. כשהמיסוי על רכב מהעבודה הפך כבד והרכבים הפרטיים נדמו מחוץ להישג ידם של אנשים פרטיים רבים, חברות הליסינג החלו להציע מסלולי ליסינג נוספים, כאלו המיועדים עבור השוק הפרטי. אבל לפני שנקפוץ ונסביר מה ההבדלים, בואו נבין מה זה בעצם ליסינג?

מה זה ליסינג?

אפשר לחשוב על ליסינג בתור סוג של השכרת רכב לטווח ארוך, כאשר בסוף תקופת ההשכרה ניתן לרכוש את הרכב תוך ניקוי דמי השכירות ששולמו. קיימות היום עסקאות ליסינג שונות ומנעד שלם של שירותים נלווים שאפשר לרכוש בנוסף על ההשכרה עצמה כגון ביטוח רכב או שירותי דרך. בגדול יש סקאלה שצד אחד שלה נקרא "ליסינג תפעולי" והצד השני נקרא "ליסינג מימוני" או "ליסינג פרטי". בליסינג תפעולי, מחכירים רכב לתקופה של כשלוש שנים. בכל שלב הרכב נמצא בבעלות חברת הליסינג. במהלך התקופה, חוכר הרכב יכול להשתמש ברכב והוא גם מקבל שירותים מחברת הליסינג: ביטוח רכב, רישיון רכב, טיפולים שוטפים במוסך, שירותי דרך ועוד. החוכר, משלם תשלום חודשי קבוע עבור השימוש הבלעדי ברכב והשירותים הנלווים. בסיום התקופה, הרכב חוזר לחברת הליסינג. בצד השני של הסקאלה נמצא ליסינג פרטי. כאן, החוכר משלם מקדמה עבור הרכב, ומקבל אותו לשימושו הבלעדי למשך תקופת ההסכם. גם כאן, החוכר משלם תשלום חודשי לחברת הליסינג אך בשונה מליסינג תפעולי, התשלום והאחריות עבור כל השירותים הנוספים היא על החוכר. ההבדל השני הוא האפשרויות העומדות בפני החוכר בסיומה של התקופה: הוא יכול לשדרג את הרכב לרכב חדש ולחתום על תקופת ליסינג נוספת או שהוא יכול לשלם לחברת הליסינג את ההפרש שנותר אחרי תשלום המקדמה והתשלומים החודשיים והבעלות על הרכב תעבור אליו באופן מלא ללא שעבוד.

בין שני קצוות הסקאלה ישנן עסקאות נוספות – ניתן לקחת ליסינג תפעולי שכולל רק חלק מהשירותים הנלווים וכן ניתן להוסיף שירותים לעסקת ליסינג פרטי. במקרים אלו, ההבדל העיקרי טמון באפשרויות העומדות בפני החוכר בסיום התקופה ובצורך לשלם מקדמה עבור הרכב בתחילת תקופת ההחכרה.

האם עסקת ליסינג פרטי משתלמת?

כאשר באים לרכוש רכב זקוקים למלוא הסכום על מנת לעשות זאת. כאשר מחיר הרכב יקר מדי והרוכש הפוטנציאלי אינו יכול לעמוד בו, עומדות בפניו מספר אפשרויות. אפשרות אחת היא לקחת הלוואה, לדוגמה מבנק או מחברת אשראי. כמו בבנק ובחברת האשראי, גם חברות הליסינג הפרטי לוקחות ריבית תמורת ההלוואה. בשונה מהבנק ומחברות האשראי יש להן כח מיקוח מול יבואני הרכב כיוון שהן רוכשות מספר רכבים גדול מהיבואנים. הפועל היוצא עבור הרוכש, בסופו של דבר, הוא מחיר זול יותר – דבר המאפשר לחברות הליסינג לתת הלוואה בריביות נמוכות, לפעמים אפילו ריבית נמוכה מהריבית אותה אפשר היה לקבל מהבנק.

הריבית בהלוואה מהבנק אינה גבוהה אך מסגרת האשראי תקטן, בניגוד להלוואה חוץ בנקאית כמו חברת אשראי או ליסינג. חברת האשראי לא תקטין את מסגרת האשראי אולם הריבית שהם לוקחים גבוהה בהרבה מהריבית אותה תקבלו בבנק או דרך ליסינג. ליסינג מאפשר ליהנות משני העולמות, מסגרת האשראי אינה נפגעת, והריבית על ההלוואה היא נמוכה. אם עדיין אינכם בטוחים פתחו מחשבון ליסינג פרטי ובדקו כמה ריבית אתם משלמים.

מתי כדאי לשקול עסקת ליסינג פרטי?

כאשר אדם נוהג להחליף רכב מדי מספר שנים או שזה מה שהיה רוצה לעשות – כדאי לשקול עסקת ליסינג פרטי. בדרך זו, ניתן כל תקופה של כשלוש שנים לשדרג לרכב חדש כאשר מבצעים למעשה טרייד אין של הרכב בו נסעתם תמורת מקדמה עבור החדש המשודרג. יתרון נוסף לעסקת ליסינג הוא שאין צורך להתעסק בכל עניין הרכישה והמכירה של רכבים יד שנייה כיוון שחברת הליסינג כבר תדאג במסגרת עסקת הטרייד אין לנושא הזה. אפילו אם אין כסף לתשלום מקדמה על רכב חדש מהניילונים, קיימת היום אפשרות לעשות עסקאות ליסינג פרטי על רכבי יד שנייה, דבר המוזיל את גובה המקדמה אותה יש לשלם.

לסיכום, ליסינג פרטי היא צורת מימון המאפשרת לרכוש רכב חדש או יד שנייה בתשלומים בריבית נמוכה וללא פגיעה במסגרת האשראי לתקופה של מספר שנים. בנוסף, קיימת אפשרות לשדרג את הרכב בסיום התקופה בעלות מינימאלית דרך טרייד אין שהוא כמעט שקוף לחוכר. אז תיהנו מהרכב החדש וסעו בבטחה.

כל הזכויות שמורות © פגוש, 2008
פורטל ביטוח רכב פגוש