הנהג ששתה כוס בירה בחתונת החבר שלו

car lock הבעייה מתחילה כאשר הנהג התמים סבור כי לא חטא בדבר ורוצה להוכיח את חפותו ע"י הגשת בקשה להישפט בבית המשפט לתעבורה, או לחילופין מגיע לבית המשפט ללא ייצוג עורך דין בעבירות חמורות כגון נהיגה בשכרות.

יום ג' 12.1.10

מאת עו"ד שני דבש
מספר לא מבוטל של נהגים מקבלים דוחות תנועה ומואשמים בעבירות תעבורה למיניהן. הבעייה מתחילה כאשר הנהג התמים סבור כי לא חטא בדבר ורוצה להוכיח את חפותו ע"י הגשת בקשה להישפט בבית המשפט לתעבורה, או לחילופין מגיע לבית המשפט ללא ייצוג עורך דין בעבירות חמורות כגון נהיגה בשכרות.

הנהג שלנו בילה בחתונת חברו הטוב והרים כוס בירה לחיי בני הזוג ושתה את כל תוכנה. לאחר כשלוש שעות בסוף הערב המתיש, נעצר לבדיקת ביקורת שגרתית משטרתית ולהפתעתו הרבה נגלית אצלו כמות בלתי מבוטלת של אלכוהול המחזיקה אותו כשיכור עפ"י חוק. אבל הנהג שלנו בטוח שהוא לא שתה יותר מהכמות המותרת ובטח שלא היה שיכור ועל כן נחוש בדעתו להוכיח את חפותו.
                 
מגיע היום הנכסף והנה הנהג מגיע לבית המשפט ופוגש בשופט התעבורה. הנהג השגרתי שאינו מורגל במשפטים בכלל ובמשפטי תעבורה בפרט לא יודע מה מחכה לו ולא מדמיין כיצד הפרשה תסתיים. בעודו  חמוש בכל פיסת מידע להוכחת חפותו, לכשיפצה את פיו לראשונה בזה תם לו הניסיון לצאת זכאי ולהלן הסיבה.

שואל שופט התעבורה את הנהג , "אמור לי, האם הנך יודע במה אתה מואשם? האם אתה מודה בביצוע העבירה?" שכן אז מתחיל הסיפור להסתבך.
עונה הנהג התמים, אני יודע במה אני מואשם,אבל אני לא מודה שנהגתי שיכור. שואל השופט "שתית או לא שתית?" הנהג שלנו עונה "שתיתי כוס אחת אבל לא הייתי שיכור" כאן הלכה למעשה חרץ נהגנו את גורלו והודה בביצוע העבירה המיוחסת לו וכל שנותר לתביעה הוא לסיים את התיק בזריזות המתבקשת ולבקש את רף הענישה הגבוה של שנתיים פסילת רישיון נהיגה.

לכן הלקח רבותיי, עדיף להתייעץ לפני שניגשים לבית המשפט לתעבורה שלא בליווי עורך דין ובפרט שלא מכירים את ההתנהלות בבית משפט זה.

ראו הוזהרתם!

 

שני דבש, עו"ד
רח' המלאכה 2, א.ת. צפוני לוד
בית הדר
טל': 08-9152988 ; פקס: 08-9152989
דוא"ל: shani.d@013net.net
http://www.dvashlaw.co.il

כל הזכויות שמורות © פגוש, 2008
פורטל ביטוח רכב פגוש